ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕΕΡ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, για άλλη μία φορά εκφράζει έντονα τον προβληματισμό της, την δυσαρέσκεια της και την αγανάκτηση των μελών – συναδέλφων μας για την απάντηση του κ. Υ.ΕΘ.Α σύμφωνα με το σχετικό και που αφορά την αποζημίωση των 24ωρων υπηρεσιών σε αργίες και ΣΚ στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Δυστυχώς αδυνατούμε πλήρως να κατανοήσουμε την απάντηση του κ. Υ.ΕΘ.Α στο μείζον θέμα της πληρωμής των υπηρεσιών σε αργίες του Σ.Ξ και μας προκαλεί έκπληξη η είδηση ότι, υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου με την υπ' αριθμ. 6/26 Μαρ 18, όπου αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής της εν λόγω αποζημίωσης του προσωπικού για το έτος 2018, λόγω έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων στον λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΣ, καθώς ποτέ δεν ενημερώθηκε επίσημα και για ακατανόητους λόγους το προσωπικό από το ΓΕΣ για την εν λόγω απόφαση.

Εδώ βεβαία να πούμε και να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι στην συνάντηση που είχαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Λέσχη Αξιωματικών Ρόδου με τον κ.ΥΦ.ΕΘ.Α κ. Αλκιβιάδη Στεφανή τον είχαμε ενημερώσει για το θέμα αυτό και μας είχε πει ότι θα προσπαθήσει να λυθεί, χωρίς να γνωρίζουμε ότι υπήρχε η εν λόγω απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για το έτος 2018 στο οποίο ηγούταν ο ίδιος.

Δεν υφίσταται ηθικά, το προσωπικό του Στρατού Ξηράς σε όλη την Επικράτεια να μην αποζημιώνεται τις υπηρεσίες που εκτελεί σε αργίες και την ίδια ώρα να τις πληρώνεται το προσωπικό του ιδίου Κλάδου στα Επιτελεία της Αθήνας, αλλά και συνάμα το σύνολο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μία ανισότητα και μια ολοφάνερη αδικία.

Το σωματείο μας τονίζει τόσο προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.», καθώς επίσης και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, ότι ο αγώνας μας για την οικονομική διεκδίκηση και αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελέστηκαν σε αργίες και ΣΚ για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς δεν πρέπει να σταματήσει έως ότου δικαιωθούμε και εάν χρειαστεί να προχωρήσουμε στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, για να κερδίσουμε τα δεδουλευμένα μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

 Ο Ο
Πρόεδρος Γεν Γραμματέας
 Αντώνιος Καρτσωνάκης Νικόλαος Αντωνόπουλος

 

Loading...